fredag 30. september 2011

Utfordring...

henger meg for første gang på en utfordring jeg så hos Ida Susanne som har bloggen Sukkertøy for øyet. Hun har hengt seg på en utfordring fra bloggen Livs Lyst, som vil at vi skal vise henne lappeteppet vårt. Nå ble det jo ikke et helt lappeteppe av mitt prosjekt, men jeg håper jeg får være med likevel....Jeg får ikke linket til Livs Lyst, for denne er kun åpen for inviterte lesere (uten at jeg forstår helt hva det innebærer), men viser dere puten min fordi om! :)
Denne puta ble til av et restegarn-prosjekt, jeg hadde ambisjoner om et helt teppe, og det var første gang jeg fikk til "bestemorsruter"....dessverre rakk ikke garnet til....ikke til en hel pute engang, så jeg sydde den sammen med et stoff jeg skal ha til hodegavlen på soverommet en vakker dag....
Disse fargene er helt meg! Elsker turkis, blått og grønt i alle nyanser, og det er deilig med en kjempetradisjonell pute midt i putegjengen fra Kremmerhuset og Indiska...
Sånn ble den, myk og god, og uten glidelås, for det klarer jeg ikke!!
Nå er det pakking som gjelder, vi skal på hyttetur til en øy uti havgapet, masse vind, sjøvann og bølger, godt selskap og en helt super innledning til høstferien!!! Klem fra Lena!! God helg til dere!!!!

torsdag 29. september 2011

utfordrende vifte...

Har du også en sånn hengende viftekappe som blir beleilig oppbevaringsplass for alskens småting og rot? Som alltid er så full av ting og tang at du "glemmer" den med støvkluten? Min mor knurrer lavt hver gang hun er på besøk og rastløst farer rundt i huset på jakt etter hybelkaniner.....jeg later som om jeg er travelt opptatt selv, fordi jeg vet at når som helst kommer spørsmålet: "hvor skal du ha alle de greiene som ligger oppå vifta her??"
Så nå for noen uker siden fant jeg frem alle blikkboksene jeg har vasket og spart etter matmonsen Willy, og tenkte at nå skal det sorteres og tørkes støv oppå der!! Mor har nemlig meldt sin ankomst "en gang i løpet av høsten..." og denne gangen vil jeg ikke ha det spørsmålet. Alt er gøy med dymo!!!
Så alle saker, nips, hårstrikker, perleplater, mynter, penner, kinder-leker mm. ble lempet ned og plassert i hauger. En hel del gikk i søpla, noe opp på barnas rom, og resten ble kategorisert i bokser, med dymo-merker, så alle vet hvor de skal plassere skrotet sitt!
Noen av boksene ble samlet i flere kategorier, andre var umulige å kategorisere, og fikk merke deretter...
Midt på viftekappen skrev jeg ut nødnumrene og klistret opp. Tidligere har de hengt på en gul post-it, jeg synes dette var finere. Vanskelig å fotografere, men veldig praktisk, jeg blander sammen de numrene hele tiden....
Nå får dere ikke noe før-bilde, men jeg tror nok dere skjønner at det ikke så spesielt pent eller rent ut der før. Og nå er det ikke noe problem å ta ned boksene og tørke støv, har faktisk gjort det et par ganger allerede.
På den siden som vender mot spisebordet, hang jeg opp postkort, takkekort og bilder vi har fått i løpet av sommeren. De har hengt på kjøleskapet, som ble ganske fullt, og jeg bestemte derfor at på kjøleskapet henger vi kun avtaler, møter og lignende som vi kan ta bort etter hvert som vi har husket dem. Og barna kan se på hyggelige postkort fra familien når de spiser!
På "innsiden" av vifta, der vi står og lager maten, satte jeg krydder fra kjøkkenhagen, som du skal få høre mer om i morgen!
Jeg synes det ble fint! Oversiktlig og lett å holde ved like, og alle barna har både sett og beundret verket, og ikke minst gledet seg over minnene postkortene vekker!!

onsdag 28. september 2011

Jada, NÅ kommer det endelig...

et nytt innlegg. Har vært sløv som bare det de siste månedene, siste blogginnlegg var i august. Var ikke motivert for høst, da jeg fremdeles håpte det skulle komme noe som lignet en sommer....
Men, så kom solsikkene i blomst, urtene vokste nesten ut av bedet, og tomatene spratt frem mellom halvvisne blader.....
...og da skjønte jeg at nå er det høst, enten jeg vil eller ikke...
Disse bildene er tatt i begynnelsen av september, og de fleste tomatene sprakk dessverre før de rakk å bli modne...Men de få som ble røde og fine, er allerede spist opp av Mannen som synes de er både søte og gode! Tomater blir det bestemt neste år også, men skal da sette de tidligere inne, OG plante de ut tidligere. Da rekker de kanskje å modne før de sprekker av kuldesjokk!!
Urtene kom over all forventning! Persille, mynte, timian, oregano og gressløk kjempet mot hverandre og alle vant! Gressløken står stadig, den skal snart klippes ned i zip-lock-poser og flytte inn i fryseren. Der bor allerede halve persillen, resten tørket jeg i ovnen...(skal skrive mer om det i et senere innlegg). Timian skal tørkes, og mynten river jeg opp med roten, det aller meste i alle fall, den spredde seg veldig, noe jeg visste. Oregano er også tørket, og kommer med i overnevnte innlegg....
Utrolig gøy å se at alt trivdes så godt, jeg tror det var fordi jeg brukte minst halvparten kompostjord i bedet, og resten hagejord. Blomsterbeddet skal dere også få se senere, der blomstrer det enda, noe for andre gang!
Føles bra å være tilbake!! skal på koselig tur i helga, kanskje blir et innlegg fra turen, kanskje ikke....